אל תוותרו עליה – על חשיבותה של מפת אתר איכותית
רובנו מכירים את המושג הידוע "מפת אתר" מכיוון המשתמש- מדובר באותו קוד פשוט הפורש לעינינו באופן ויזואלי את תכני האתר ומאפשר לכל משתמש ניווט קל ונוח. הסוג הזה הינו הסוג הראשון של מפת אתר הנקרא מפת HTML, אולם קיים סוג נוסף של מפת אתר, המסייע למנועי החיפוש לזהות את האתר שלנו ברחבי הרשת ולקבל עליו מידע.
אם כן, מהי בדיוק מפת האתר מן הסוג השני? וכיצד יוצרים מפת אתר איכותית, שתאפשר למנועי החיפוש לקבל תמונה מלאה של ההירכיה באתר שלנו? התשובות לכל השאלות החשובות- מיד.
מפת אתר- כלי הניווט של גוגל
בואו נתחיל מההתחלה. אף אחד לא יודע בדיוק כיצד עובדים הרובוטים המתוחכמים של גוגל , אולם אחד הכלים המשמעותיים ביותר בעת בניית האתר שלנו יהיה יצירת מפת אתר איכותית. כדי שגוגל ידע אלו דפים באתר לסרוק קודם ועל אלו לדלג, יהיה עלינו להציב באתר שלנו מפת אתר מסוג Sitemap. את מפת האתר נרכיב (או מומחה קידום אתרים) ירכיב עבורנו, כקובץ טקסט רגיל מסוג XML ולתוכו יוכנסו העמודים החשובים והפחות חשובים באתר.
כך בסיום בניית האתר, נוכל להציג בפשטות עבור "העכבישים" הזחלנים של מנועי החיפוש את מבנה האתר, את הקשרים בין המרכיבים השונים באתר ואת סדר החשיבות של הדפים השונים, בכדי שיוכלו לסרוק אותם בקלות. למפת אתר הבנויה בצורה איכותית כמה וכמה יתרונות. בראש ובראשונה, היא תורמת לניווט פשוט ונוח בעיני מנועי החיפוש. מנועי החיפוש יכולים לבדוק מידית כל שינוי שבוצע באתר שלנו, אם קיימת מפת אתר איכותית המאנדקסת באופן הגיוני את כל העמודים. בנוסף, מפת אתר מסייעת לאנדקס גם דפים "יתומים" שלא ניתן לקשר אליהם באופן ישיר.
מקובל ליצור באתר מספר מפות אתר לפי סוגי התכנים הקיימים בו, למשל:
- מפת אתר כללית– המאנדקסת את כלל עמודי האתר לפי היררכיה או סדר חשיבות
- מפת אתר לסרטונים– המאנדקסת כל אחד מהסרטונים שתטמיעו באתר לפי מאפיינים שונים: תיאור הסרטון, תאריך ההקלטה, משך זמן הסרטון ועוד
- מפת אתר לתמונות וקבצים– שתאפשר לכם להציג את התמונות באתר באופן מסודר תחת "גוגל תמונות"
קיימים עוד כמה וכמה סוגי מפות אתר, דוגמת מפת אתר לטלפונים ניידים או מפת אתר לעדכונים חדשים. בשורה התחתונה תהיו חייבים ליצור לפחות מפת אתר אחת כללית, כדי שהבוטים של מנועי החיפוש ידעו באלו דפים יהיה עליהם להתמקד.
שאלת השאלות- כיצד יוצרים מפת אתר?
זה עשוי להשמע מורכב , אולם למעשה קל ביותר ליישם מפת אתר באתרכם. אם הגעתם למסקנה שהאתר שלכם זקוק למפת XML, תוכלו ליצור אותה על ידי כמה כלים חינמיים כמו xml-sitemaps.com או אתר web-site-map.com, או לבקש סיוע ממתכנת מקצועי. הכלים ליצירת מפת אתר הם אינטואטיביים ופשוטים, ומאפשרים לכם למפות ולאנדקס מאות ואף אלפי עמודים. לאחר שיצרתם בהצלחה את מפת האתר, יהיה עליכם להעלות אותה לשרת ולאחר מכן להודיע למנועי החיפוש על קיומה. יש להוסיף את מפת האתר שלכם לחשבון גוגל, על מנת שמנוע החיפוש יוכל לסרוק אותה באמצעות כלי מנהלי האתרים.